Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

InformáciaVytlačiť
 

Fotografie a ochrana osobných údajov

v súlade s článkom 13 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len „GDPR“) a v súlade s §19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „Zákon“)

Vážená verejnosť,

Obec Oravský Podzámok, so sídlom: Oravský Podzámok 61, 027 41 IČO: 00314731 ,E-mail: podatelna@oravskypodzamok.sk (ďalej len „obec“) Vás ako prevádzkovateľ v súlade s článkom 13 GDPR týmto informuje, že počas kultúrnych podujatí organizovaných obcou plánujeme vyhotovovať fotografie, ktoré budú slúžiť na spravodajské a dokumentačné účely o činnostiach a aktivitách obce. Niektoré fotografie môžu byť zverejnené na webovej stránke obce.

Občiansky zákonník v §12 stanovuje, že na vyhotovenie a použitie fotografie fyzickej osoby je potrebné jej privolenie – súhlas. Za súhlas sa pokladá aj gesto súhlasu dané fotografovi, ktoré vzhľadom na okolnosti prípadu nevzbudzuje pochybnosti. Nakoľko fotografie majú slúžiť pre spravodajské a dokumentačné účely obce, udelený súhlas platí po dobu trvania tohto účelu, resp. do odvolania súhlasu.

Ako dotknutá osoba nie ste povinná udeliť súhlas s odfotením a so zverejnením fotografie. Poskytnutie súhlasu na odfotenie a zverejnenie fotografie je dobrovoľné. Neposkytnutie súhlasu so spracúvaním fotografie nebude mať pre Vás žiadne následky.

Zároveň máte  právo svoj súhlas so spracovaním osobných údajov kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním.  

V prípade, že nesúhlasíte so zverejnením Vašej fotografie, prípadne s Vašim odfotením, prosím oznámte to osobne na obecnom úrade alebo písomne na adresu obce alebo na E-mail podatelna@oravskypodzamok.sk a daná fotografia bude  bez zbytočného dokladu odstránená.

V súlade s čl.13 – 21 GDPR (§ 19-27 zákona o ochrane osobných údajov) máte ako dotknutá osoba:

právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k  osobným údajom týkajúcich sa Vašej osoby a potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú (čl.15 GDPR),

právo na opravu Vašich nesprávnych alebo neúplných osobných údajov (čl.16 GDPR),

právo na vymazanie Vašich osobných údajov, ak účel ich spracúvania skončil alebo je splnená niektorá z podmienok čl.17 GDPR,

právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, ak ide o prípady podľa čl.18 GDPR,

právo namietať spracúvanie osobných údajov, ak ide o prípady podľa čl.21 GDPR,

právo na prenosnosť osobných údajov  podľa čl.20 GDPR,

právo podať sťažnosť dozornému orgánu-právo podať návrh na začatie konania podľa §100 Zákona.

Svoje práva môžete uplatniť písomne na adresu sídla prevádzkovateľa alebo na e-mailovú adresu uvedenú v záhlaví tohto dokumentu.

Prevádzkovateľ Vás tiež informuje, že pri spracúvaní osobných údajov pre daný  účel nepožíva automatizované individuálne rozhodovanie, ani profilovanie.


 
 

Úradné hodiny

Pondelok:7.30 - 15.00
Utoroknestránkový deň
Streda7.30 - 17.00
Štvrtoknestránkový deň
Piatoknestránkový deň

obedňajšia prestávka:
12.00 - 13.00

dnes je: 20.8.2018

meniny má: Anabela

webygroup
ÚvodÚvodná stránka